جورچین و پازل مناسب چه سنی است؟

جورچین و پازل مناسب چه سنی است؟

پازل یا جورچین یکی از پرطرفدارترین سرگرمی‌هایی است که اغلب کودکان و حتی بزرگسالان، از بازی با آن لذت می‌برند. این بازی مهیج، ذهن و مهارت حل مسئله را تقویت می‌کند.

یکی از دغدغه‌های والدین آگاه این است که اسباب بازی را متناسب با سن کودک انتخاب کنند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب، اطلاعات دقیقی درباره اینکه"پازل مناسب چه سنی است؟" را در اختیار شما قرار دهیم. تا پایان این مطلب همراه پیکوتویز باشید.

پازل مناسب چه سنی است

پازل مناسب چه سنی است؟ (بررسی عوامل تاثیرگذار در انتخاب)

پازل از سن کودکی تا بزرگسالی، می تواند مناسب باشد و در واقع تنها نوع پازل است که باعث محدودیت انتخاب می شود؛ چرا که یک پازل ممکن است برای یک نوزاد خطر آفرین باشد و یا برای یک بزرگسال خسته کننده! پس در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

وقتی از تناسب سنی اسباب بازی دخترانه یا پسرانه حرف می‌زنیم، منظورمان این است که با انتخاب صحیح اسباب بازی، کودک کلافه نمی‌شود و می‌تواند بازی را با شور و اشتیاق به پایان برساند.

با توجه به اینکه پازل از پرطرفدارترین بازی‌های فکری است و تنوع زیادی دارد، بسیاری از والدین می‌پرسند پازل مناسب چه سنی است و چگونه یک پازل مناسب برای کودک مان بخریم؟ پیشنهاد می‌کنیم حتما به موارد زیر توجه کنید تا پازل مناسب سن کودک تان را بشناسید.

در ادامه به بررسی مواردی که در انتخاب پازل تاثیر می گذارند پرداخته ایم.

تعداد قطعات پازل

پازل‌ها انواع مختلفی دارد و تعداد قطعات آن‌ها با هم متفاوت است. ساده‌ترین پازل‌ها 4 تکه هستند و یک تصویر ساده دارند. اما پازل‌های پیچیده‌تری هم وجود دارد که بیشتر از 100 تکه دارند.

قطعا وقتی می‌خواهید برای یک کودک 2 ساله پازل بخرید، حتما باید پازلی با قطعات کمتر بخرید تا بتواند در مدت زمان کوتاهی پازل را تکمیل کند؛ زیرا درست کردن پازلی که قطعات زیادی دارد فراتر از توانایی یک کودک 2 ساله است. اما وقتی می‌خواهید برای کودک 12 ساله پازل بخرید، محدودیتی ندارید و می‌توانید پازلی با قطعات زیادتر بخرید.

محتوای تصویری پازل

برای اینکه بدانید پازل مناسب چه سنی است باید به تناسب تصویر آن با سن و سال کودک توجه کنید. پازلی پیچیده که تصویر حیوانات یا شخصیت‌های کارتونی مختلف در طراحی آن به کار رفته است، برای کودکان کم سن مناسب نیست. کودک باید به سنی رسیده باشد که بتواند تصاویر متعدد پازل را از هم تشخیص دهد و هنگام بازی کلافه نشود.

به طور مثال اگر می‌خواهید برای یک کودک 5 ساله پازل بخرید، تصویری یک حیوان یا یک خانه را انتخاب کنید، اما اگر می‌خواهید برای کودک 12 ساله پازل بخرید، می‌توانید یک منظره کوهستانی پیچیده با جزئیات بیشتر را انتخاب کنید.

سایز تکه‌های پازل

حتما به اندازه قطعات آن توجه کنید. زیرا هر چقدر سن کودک کمتر باشد، صبر و حوصله کمتری برای درست کردن پازل با تکه‌های ریز دارد و باید پازلی با قطعات بزرگ تهیه کنید که درست کردن آن سریع‌تر تمام می‌شود.

از طرف دیگر نوزادان و کودکان کم سن همه چیز را به دهان خود می‌برند. پس بهتر است پازلی با قطعات ریز برای آن‌ها نخرید که به راحتی تکه‌های پازل را داخل دهان خود بگذارند.

جورچین مناسب چه سنی است

جنس پازل

برای خرید اسباب بازی پسرانه و دخترانه حتما باید به تناسب جنس آن با سن کودک توجه کنید. کودکان کم سن پازل مقوای را تا می‌کنند یا داخل دست خود مچاله می‌کنند؛ پس بهتر است برای آن‌ها پازل فومی بخرید که مقاومت بیشتری دارد.

ترکیب رنگ پازل

عامل دیگری که در انتخاب پازل مناسب تاثیرگذار است، ترکیب رنگ آن است. برای اینکه بدانید پازل مناسب چه سنی است؟، باید به این مسئله توجه کنید که پازل‌های با تضاد رنگی بالا برای نوزادان مناسب است. زیرا بینایی نوزادان در حال تکمیل است و تضاد رنگی برای آن‌ها مفید است.

با این توضیحات مشخص می‌شود بازی کردن با پازل محدودیت سنی ندارد. یعنی در پاسخ به کسانی که می‌پرسند پازل از چه سنی مناسب است، می‌توانیم بگوییم همه کودکان از نوزادی می‌توانند با پازل بازی کنند؛ به‌شرطی که پازلی متناسب با سن آن‌ها تهیه کنید و منجر به رشد مهارت‌ها و خلاقیت کودکان شوید.  

سن مناسب برای بازی با پازل و جورچین

چرا اصلا پازل بخریم؟

حالا که می دانیم پازل مناسب چه سنی است، بهتر است با فواید بازی با پازل برای کودکان آشنا شویم تا متوجه شویم چرا باید اقدام به خرید پازل کنیم.

مهم‌ترین فواید و تاثیرات بازی پازل بر کودکان شامل موارد زیر است:

  • تقویت حافظه: اگر دنبال خرید اسباب بازی مناسب برای تقویت حافظه کودکان هستید، پازل انتخاب مناسبی است. زیرا یکی از تاثیرات مهم پازل تقویت حافظه است. هنگام بازی کردن با پازل، کودک یک بار تصویر قطعات کنار هم را به ذهن می‌سپارد، سپس قطعات را به هم می‌ریزد و سعی می‌کند پازل‌ها را باز هم کنار قرار دهد. این فرایند به تقویت حافظه کمک می‌کند. البته باید دقت داشته باشید که پازل مناسب چه سنی است و یک پازل پیچیده را برای کودک انتخاب نکنید.
  • بالا بردن قدرت حل مسئله: یکی دیگر از فواید بازی پازل این است که کودکان را درگیر چالش می‌کند تا بتوانند در یک موقعیت خاص به تکه‌های مختلف پازل نظم دهند. در واقع مرتب کردن تکه‌های پازل به‌هم ریخته باعث می‌شود قدرت حل مسئله در کودکان تقویت شود و بتوانند در موقعیت‌های چالش‌برانگیز دیگر زندگی هم از این مهارت استفاده کنند. اصلا نیاز نیست کودک به سن خاصی رسیده باشد تا بتواند از پازل استفاده کند. حتی نوزادان هم می‌توانند با پازل بازی کنند. یعنی وقتی کسی می‌پرسد پازل از چه سنی مناسب است، می‌توانیم بگوییم امکان بازی کردن با پازل از نوزادی فراهم است.
  • تقویت صبر در کودکان: با خرید جورچین و پازل برای کودکان می‌توانید صبر و حوصله آن‌ها را تقویت کنید. زیرا پازل از قطعات مختلفی تشکیل شده که به‌هم ریخته هستند و کودک باید با صبر و حوصله قطعات را کنار هم بگذارد. گذر زمان برای درست کردن پازل تمرین مناسبی برای افزایش صبوری کودک است. البته لازم است بدانید پازل مناسب چه سنی است؟ زیرا عدم تناسب سن و سال با پازل موجب ناتوانی از ادامه بازی و کاهش اعتماد به نفس کودک می‌شود. در واقع بازی باید با توانایی‌های شناختی کودک متناسب باشد تا روحیه او را تضعیف نکند و مانع ادامه بازی نشود.
  • افزایش خلاقیت کودک با پازل: بازی‌های فکری که با ایجاد چالش همراه هستند در تقویت مهارت‌های مختلف کودکان تاثیر دارند. یکی از تاثیرات مثبت پازل بر کودکان، تقویت خلاقیت آن‌‌ها است. وقتی کودک با قطعات مختلف پازل روبرو می‌شود راهکارهای مختلفی در پیش می‌گیرد تا بتواند تکه‌های آن را کنار هم بگذارد. به طور مثال یکی از ابتکارات کودکان هنگام تکمیل پازل این است که ابتدا قطعات قاب پازل را کنار هم می‌گذارند تا بتوانند رنگ‌ها و اشکال مشابه را تشخیص دهند. این ابتکارات حاصل خلاقیت کودکان است و به آن‌ها کمک می‌کند شیوه‌های مختلفی را امتحان کنند.
  • تحریک حس کنجکاوی کودکان: مطابق تحقیقات پژوهشگران پازل ابزار مناسبی برای تحریک کنجکاوی کودکان است. زیرا در بازی‌های معمایی کودکان باید مراحلی را گام به گام طی کنند تا به هدف خود برسند. وقتی کودکان با کنار هم قرار دادن تکه‌های پازل یک تصویر را کامل می‌کنند کنجکاو می‌شوند تا در موقعیت‌های مختلف قرار بگیرند و با پشت سر گذاشتن موانع و پیدا کردن راه‌حل به هدف خود برسند.
  • افزایش تمرکز کودکان با پازل: پازل چوبی کودک ابزار مناسبی برای تقویت تمرکز و توجه کودکان است. زیرا کودکان حین بازی باید تمام حواس خود را جمع کنند تا تکه‌های پازل را به درستی کنار هم قرار دهند. حواس‌پرتی کودکان باعث می‌شود پازل ناقص بماند. بنابراین سرگرم شدن با پازل باعث افزایش تمرکز کودکان می‌شود.

شاید برای تان مفید باشد:

جمع بندی

جورچین و پازل جزو بازی‌های فکری هستند که طرح‌ها و اندازه‌های متنوعی دارند؛ با توجه به اینکه انتخاب اسباب بازی باید متناسب با سن و سال باشد، در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره اینکه پازل مناسب چه سنی است در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید باشد و بتوانید متناسب با سن و سال کودک تان پازل مناسبی را خریداری کنید. 

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)