آشنایی کامل با جشنواره ملی اسباب بازی

آشنایی کامل با جشنواره ملی اسباب بازی

در سال ۱۳۹۴ برای نخستین بار جشنواره ملی اسباب بازی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن تولید کنندگان اسباب بازی برگزار شد. از آن زمان تاکنون هر ساله شاهد برگزاری جشنواره ملی اسباب بازی هستیم.

هدف از برگزاری این جشنواره، ساماندهی و کمک به رشد صنعت اسباب بازی در ایران است. این جشنواره با حمایت از تولید ایرانی، سبب رونق تولید می‌شود. با گذشت زمان این جشنواره گسترده‌تر شده، به گونه‌ای که امروزه شاهد برگزاری آن با بخش‌های مختلف و متنوع هستیم.

از جمله بخش‌های مختلف جشنواره ملی اسباب بازی می‌توان به این موارد اشاره کرد‌:

  • نمایشگاه تخصصی برای نشان دادن دستاوردهای جدید در صنعت اسباب بازی
  • برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی
  • انتخاب برترین اسباب بازی ایرانی ارائه شده در جشنواره
  • و...

در این مقاله از پیکوتویز، به توضیح بیشتر در مورد جنبه‌های مختلف جشنواره ملی اسباب بازی می‌پردازیم. اگر می‌خواهید بدانید جشنواره ملی اسباب بازی چیست؟ تا پایان با ما همراه باشید.

بخش های اصلی جشنواره ملی اسباب بازی

در حال حاضر جشنواره ملی اسباب بازی شامل ۴ بخش اصلی و ۳ بخش فرعی است.

در ادامه این مقاله، به توضیح در مورد بخش‌های مختلف جشنواره می‌پردازیم.

جشنواره ملی اسباب بازی چیست

نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی

یکی از مهمترین بخش‌های جشنواره ملی اسباب بازی، نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی است. تولید کنندگان ایرانی که در زمینه تولید اسباب بازی‌های فکری و سرگرم کننده فعالیت دارند، در این بخش شرکت می‌کنند. افراد شرکت کننده در این بخش آخرین دستاوردهای خود را به مخاطبان معرفی می‌کنند.

در پنجمین دوره برگزاری جشنواره ملی اسباب بازی، با هدف حمایت از تولید عروسک‌های ایرانی، بخشی به همین عنوان زیر نظر نمایشگاه تخصصی دستاوردهای اسباب بازی برگزار شد. در این بخش از جشنواره هم همانند بخش نمایشگاه تخصصی، تولید کنندگان عروسک‌های ایرانی می‌توانند تولیدات برتر خود را به نمایش بگذارند.

از دیگر بخش‌های جذاب جشنواره که زیر نظر نمایشگاه تخصصی دستاوردها قرار دارد، بخش فروش اسباب بازی است که همواره مورد توجه علاقمندان قرار می‌گیرد. در این بخش تمام محصولات موجود در جشنواره آماده فروش هستند.

بخش رقابتی

هدف از برگزاری بخش رقابتی در جشنواره ملی اسباب بازی، شناسایی استعدادها، فعالیت‌ها و محصولات برتر در این زمینه است. برای برگزاری بخش رقابتی در جشنواره دبیرخانه جشنواره ملی اسباب بازی، از تولید کنندگان اسباب بازی ایرانی دعوت می‌کند تا اسباب بازی‌های جدیدی که تولید کرده‌اند را در جشنواره معرفی کنند. با اینکار تولید کنندگان برترین محصولات خود را معرفی می‌کنند و در طی یک رقابت سازنده برترین اسباب بازی تولید شده ایرانی مشخص می شود.

بخش علمی

صنعت اسباب بازی برای گسترش و پیشرفت باید از رشته‌های مختلف علمی کمک بگیرد. جشنواره ملی اسباب بازی در راستای تامین این نیاز صنعت اسباب بازی، بخش علمی را برگزار می‌کند. در بخش علمی جشنواره، نشست‌هایی بر اساس محورهای اصلی فرهنگی، هنری، تاریخی، روانشناختی و... برگزار می‌شود.

در این بخش از جشنواره متخصصین برتر از رشته‌های مختلف شرکت می‌کنند، و در طی نشست به تبادل دانش و اطلاعات تخصصی خود با دیگران می‌پردازند. علاوه بر این، اشخاص از جدیدترین دستاوردهای علمی در رشته خود سخن می‌گویند. هدف کلی از برگزاری این بخش در جشنواره، ارتقا آگاهی و سطح علمی فعالان در صنعت اسباب بازی است.

زمان جشنواره ملی اسباب بازی

نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب بازی

این بخش از جشنواره علاوه بر کودکان و خانواده‌ها، مورد توجه سازمان‌های مختلف نیز هست. در این بخش محصولات و خدماتی که توسط شرکت‌ کنندگان ارائه شده‌اند، تخصصی‌تر به مخاطبان معرفی می‌شوند. شرکت‌ها، نهادهای مردمی و موسسات دولتی و خصوصی که در زمینه ترویج بازی و اسباب بازی فعالیت دارند، با شرکت در این بخش می‌توانند محصولات و تولیدات جدید خود را به مخاطبان معرفی کنند.

زمان جشنواره ملی اسباب بازی

بعد از پاسخگویی به این سوال که جشنواره ملی اسباب بازی چیست، بهتر است با زمان جشنواره ملی اسباب بازی آشنا شوید.

اولین جشنواره ملی اسباب بازی در مرداد ماه سال ۱۳۹۴ برگزار شد. در این دوره از جشنواره، تولیدات داخلی در صنعت اسباب بازی به نمایش گذاشته شدند. علاوه بر این، محصولات مختلف طی یک رقابت سازنده مورد داوری قرار گرفتند و برترین محصولات این صنعت معرفی شدند. در این دوره ازجشنواره علاوه بر معرفی اسباب بازی‌های ایرانی، امکان خرید آنها هم فراهم بود.

دومین دوره جشنواره ملی اسباب بازی، یک سال بعد یعنی در مرداد ۱۳۹۵ برگزار شد. مکان جشنواره ملی اسباب بازی مرکز آفرینش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود. این مرکز در خیابان حجاب تهران واقع شده است. ناگفته نماند در سالهای اولیه برگزاری جشنواره اسباب بازی، به دلیل ابتدایی بودن جشنواره و تازه بودن فضا، مشکلاتی وجود داشت، که با گذشت زمان، بیشتر آنها حل شد.

در مرداد سال ۱۳۹۶، سومین دوره از جشنواره ملی اسباب بازی در مرکز آفرینش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. این دوره از جشنواره با دو دوره قبلی یک تفاوت اساسی داشت؛ در این دوره از جشنواره، برای اولین بار بخشی تحت عنوان اسباب بازی‌های سنتی و بومی برگزار شد.

از دیگر بخش‌های سومین جشنواره ملی اسباب بازی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • بخش ایده بازار اسباب بازی
  • داوری و معرفی برترین اسباب بازی‌ها
  • بخش عرضه و فروش
  • همایش یک روزه
  • کارگاه‌هایی که با هدف آموزشی برگزار می‌شدند
  • و...

مکان جشنواره ملی اسباب بازی

برگزاری چهارمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی با یک تحول بزرگ همراه بود. این دوره از جشنواره با شعار " تمرین زندگی" برگزار شد. در این دوره از جشنواره بیش از ۳۰ شرکت و موسسه دولتی و خصوصی، گروه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد شرکت کردند. علاوه بر این، ۸۰ تولید کننده اسباب بازی هم در این دوره از جشنواره حضور داشتند. زمان جشنواره ملی اسباب بازی این دوره، آبان ماه ۱۳۹۷ بود.

پنجمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی با توجه به تبلیغات گسترده‌ای که انجام شد و همچنین حضور شخصیت‌های مورد علاقه کودکان نظیر مل مل، بسیار مورد توجه قرار گرفت. این جشنواره که در دی ماه ۱۳۹۸ برگزار شد با حضور تولید کنندگان و کارشناسان فعال درصنعت اسباب بازی از ۲۰ عنوان اسباب بازی جدید ایرانی رونمایی کرد.

برگزاری ششمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی همراه با دوران شیوع کرونا بود. به همین دلیل این دوره از جشنواره به صورت آنلاین برگزار شد.

جمع بندی

به عنوان سخن پایانی باید یادآور شد که در این مقاله به این سوال که جشنواره ملی اسباب بازی چیست پاسخ دادیم. علاوه بر این توضیحاتی هم در مورد مکان جشنواره ملی اسباب بازی آورده شده است. دانستید که از سال ۱۳۹۴ تا کنون جشنواره ملی اسباب بازی هر ساله با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن تولید کنندگان اسباب بازی ایرانی با هدف حمایت از تولید کالای ایرانی برگزار می‌شود

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)